logo

Aanvraag Golfregelexamen

Met ingang van eind mei 2023 is de procedure om het golfregelexamen te doen door de Nederlandse Golf Fedratie (NGF) aanzienlijk gewijzigd. De examens worden niet meer klassikaal op de vereniging afgenomen, maar de kandidaat doet het examen via de app "golf.nl". Daarbij is het noodzakelijk dat de kandidaat lid is van een golfvereniging. De golfvereniging blijft wel intermediair tussen kandidaat en de NGF. De kandidaat vraagt aan de vereniging via deze app ook het examen aan.

De Dorpswaard geeft niet eerder toestemming om het examen te doen dan wanneer de kandidaat de on-line cursus heeft gevolgd. Deze cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt de golf-etiquette en de procedures rondom de golfsport. Het tweede deel behandelt een aantal basisregels, die iedereen dient te kennen. Beide delen duren een uur.

Aan het nieuwe examen zijn geen kosten meer verbonden. Wel moet de kandidaat minimaal registratielid van De Dorpswaard zijn (€ 55 per jaar) of een lidmaatschap met speelrecht hebben. Dit lidmaatschap geeft toegang tot de app "golf.nl" en is een vereiste om met baanpermissie op de golfbaan van De Dorpswaard te spelen.

Nadat de aanvraag voor het examen binnen is bij de verenining neemt de R&H-commissie contact met de kandidaat op om een afspraak te maken voor de cursus.

Voor verdere informatie kan je contact opnemen met de Regel- en Handicapcommissie