Gebruikerskaart handicarts
De Stichting Handicart is opgericht in 1983 en heeft tot doel de tijdelijk of permanent minder valide golfspelers in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Dit laatste niet alleen op de eigen home-course, maar ook op de meeste banen in Nederland. De Stichting stelt hiertoe in overleg met het betreffende bestuur op vrijwel iedere baan één of meer handicarts gratis ter beschikking. De leden/gebruikers van De Dorpswaard hebben de beschikking over 5 handicarts.

Voor het aanvragen van een gebruikerskaart van de stichting handicart kan een formulier worden opgevraagd bij de clubconsul (Frank Tonino tel.: 06-46725430) of bij de clubmanager.

Houders van een Handicartpas betalen € 50,00 per jaar, naast de kosten van de kaart (€ 10,00 aanmaak- en verzendkosten).
Een Handicart app voor de gebruiker kost € 6,00.
Een Handicartpas + app kost € 12,00.

De kosten voor het gebruik van een handicart zijn:

  • 1 persoon met een persoonsgebonden Handicartpas: € 4,50 per ronde (9 of 18 holes)
  • 2 personen met een persoonsgebonden Handicartpas: € 6,00 per ronde (9 of 18 holes) (€ 3,- pp)
  • 1 persoon met een persoonsgebonden Handicartpas en 1 persoon zonder Handicartpas: € 13,50 per ronde (9 of 18 holes)
  • Huur van een handicart door 1 of 2 valide golfspelers: € 25,00 per ronde (9 of 18 holes)
  • Huur van een handicart tijdens wedstrijd of evenement door 1 of 2 valide golfspelers: € 50,00 per ronde (9 of 18 holes)

Te allen tijde geldt: “een handicartpashouder gaat altijd voor”, ondanks eerder gemaakte afspraken.

De benodigde middelen voor aanschaf en onderhoud van de handicarts verkrijgt de Stichting Handicart door legaten, schenkingen, sponsors en donoren.
Iedereen kan donateur worden (het landelijk gemiddeld van een donatie ligt rond € 25,00).

Jaarlijks wordt ook een clubwedstrijd georganiseerd, waarvan de baten ten goede komen aan de aanschaf van nieuwe handicarts.

Met ingang van het voorjaar 2017 zijn alle handicarts op de Dorpswaard door de Stichting Handicart voorzien van een GPS-systeem. Daarmee worden bepaalde gebieden in de baan ontoegankelijk gemaakt. Het doel is kwetsbare gebieden te ontzien en ook om het gebruik in natte periodes zo lang mogelijk te kunnen toestaan.
Het betreft hierbij vooral gebieden rondom de greens, omdat daar veel gereden wordt en niet altijd gelet wordt op de grens tussen fairway en voorgreen.

Ons adres

Piekenwaardweg 3
5331 PD Kerkdriel
Tel: 0418-634803

beoordeelknop

Baan open

Baan Open
Qualifying
Zomergreens
Plaatsen toegestaan
Drivingrange open
Puttingreen open
Chipping green open
Trolley's 
Handicarts

 

 


Search