Wil jij ook golfen?

Het jeugdprogramma wordt uitgevoerd door de jeugdcommissie. Je vindt ons eigenlijk iedere zondagochtend wel op de club bezig met de jeugd. Er is binnen het programma altijd ruimte voor nieuwe jeugdspelers. Kom gerust eens meedoen, het is echt heel leuk!

Voor de organisatie is het handig als we dit van te voren weten. Je kunt contact met ons opnemen via jeugd@dorpswaard.com

Programma 2020

Dag Datum Tijdstip  Activiteit
 zondag  23-08-20  9:00 uur  Familiewedstrijd
 zondag  30-08-20  9:00 uur  Les
 zondag  06-09-20  9:00 uur  Les
 zondag  13-09-20  9:00 uur  Baanactiviteit
 zondag  20-09-20  9:00 uur  Les
 zondag  27-09-20  9:00 uur  Jeugd clubkampioenschappen
 zondag  04-10-20  9:00 uur  Les
 zondag  11-10-20  9:00 uur  Baales (NGF competitie)
 zondag  18-10-20  9:00 uur  Baanactiviteit (NGF competitie)
 zondag  25-10-20  9:00 uur  Les (NGF competitie)
 zondag  01-11-20  9:00 uur  Baanles (NGF competitie)
 zaterdag   07-11-20  18:00 uur  Nachtwedstrijd (met familie)
 zondag  08-11-20    Geen activiteit
 zondag  15-11-20  9:00 uur  Les
 zondag  22-11-20  9:00 uur  Baanles
 zondag  29-11-20  9:00 uur  Les
 zondag  06-12-20  9:00 uur  Oliebollenwedstrijd (met familie)

Activiteiten soorten

Baanles
Tijdens de baanles word je de baan in gestuurd met een specifieke oprdracht (leerdoel) voor die ochtend. Het gaat hier niet altijd per se om de laagste score, maar concentreert zich op 1 of meerdere factoren van het golfspel. Deze opdracht wordt door de pro opgesteld en hij is dan ook in de baan om te helpen bij de opdracht. Je ontvangt op vrijdag of zaterdag voor deze activiteit je exacte starttijd in de mail.

Wedstrijd
Als er een wedstrijd in de planning staat kun je van alles verwachten, maar altijd in wedstrijd vorm. Dit kan individueel, maar zeker ook in teamvorm zijn. Je ontvangt op vrijdag of zaterdag voor deze activiteit je exacte starttijd in de mail.

Les
Tijdens de les wordt er in groepsverband getraind bij de golfpro en jeugdcoaches. De groepjes worden per les ingedeeld. We werken dus altijd met wisselende groepjes en opdrachten. Fun is belangrijk, maar we willen stiekem toch ook allemaal wel beter leren golfen?

Tijden

Les
Voor de lessen ontvang je 1 à 2 dagen van te voren het tijdstip waarop jouw groep les heeft. We verzamelen op de driving range.

Baanles en wedstrijd
Start vanaf 9:00 uur (je ontvangt 1 à 2 dagen voor de activiteit een e-mail met het exacte tijdstip)

NGF competitie planning

In 2020 is de jeugd competitie verplaatst naar het najaar. Vanuit De Dorpswaard zijn er 2 jeugd teams ingeschreven. De teamindeling en planning zal Jan Vos verder met jullie afstemmen.

NGF competitie planning 2020

De Hoge Kleij
Datum Team 1 Team 2
11-10-2020   Landgoed Bergvliet
18-10-2020 De Pan The Duke
25-10-2020 Dorpswaard Prise d'eau
01-11-2020 Liemeer Dorpswaard
ngf-logo.jpeg

Jan Rijk Jeugd tour planning

Nog niet alle data van de Jan Rijk Jeugd tour zijn bekend. Hieronder vind je de reeds bekende data. Peter Blommendaal zal de verder indeling met jullie regelen. Je krijgt hier automatisch bericht van.
 
In vervand met corona is het niet duidelijk of en wanneer de Jan Rijk jeugd tour weer van start kan gaan.
jrt_logo1.jpg

Programma informatie

Het jeugdprogramma bestaat grofweg uit 5 verschillende activiteiten. Per activiteit kan de doelgroep nog wel eens wisselen. Hieronder proberen wij u uiteeen te zetten welke activiteit we als jeugdcommissie faciliteren.

Lesprogramma

Het lesprogramma wordt onder leiding van de golfschool uitgevoerd. Ivo is primair de uitvoerder van dit programma, waarbij hij ondersteunt wordt vanuit de jeugdcommissie. De communicatie omtrent eventuele uitval of bijzonderheden ten aanzien van het lesprogramma wordt door de jeugdcommissie gedaan. Afmeldingen voor lessen kun je doen bij de jeugdcommissie.

Baanactiviteiten

Op de dagen dat er geen les is, proberen we de baan op zondagochtend beschikbaar te krijgen voor de jeugd. We gaan dan dus de baan in. Met wisselende activiteiten proberen we de verschillende aspecten van het spelen in de baan te laten zien. Bij de jongste en/of minder ervaren spelers gaat er een jeugdcoach mee als begeleiding.

Familiegolf

De Dorpswaard is gecertificeerd door de NGF als commited to Jeugd. Aansluitend op deze certificering organiseert de jeugdcommissie een aantal wedstrijden die in het teken staan van familiegolf. Je (groot)ouders, ooms, tantes, neefjes en nichtjes zijn dan ook van harte welkom. We spelen over het algemeen dan een funwedstijd.
Één keer per jaar wordt er een voorronde gespeeld voor de landelijke NGF Familiegolf wedstrijd waarbij de winnaars afgevaardigd worden naar een landelijke finale.

NGF Competitie

Als jeugd worden vanuit De Dorpswaard twee teams afgevaardigd naar de NGF golf competitie. De competitiespelers worden al vroeg in het jaar geselecteerd door de jeugdcommissie. De competitie periode legt een wissel op de bezetting van de jeugdcommissie en -coaches, hierdoor kan het soms voorkomen dat er op onze club minder of geen activiteiten zijn. We proberen dit tot een minimum te beperken natuurlijk.
Indien je in aanmerking komt voor het spelen in de competitie wordt je automatisch door de jeugdcommissie benaderd.

Jan Rijk jeugd tour

Als De Dorpswaard doen we mee op de Jan Rijk jeugd tour. Een tour speciaal voor spelers tot 16 jaar met een handicap van 11,1 of hoger. De tour doet een aantal 9 holes banen aan in het midden van het land. Ook De Dorpswaard is 1 dag per jaar gastheer voor deze tour.
Indien je in aanmerking komt voor de Jan Rijk Jeugd tour ontvang je vanzelf aan het begin van het seizoen een mailtje met de planning voor deze tour en de vraag of je mee wilt spelen en wanneer je dan zou kunnen.

Ons adres

Piekenwaardweg 3
5331 PD Kerkdriel
Tel: 0418-634803

beoordeelknop

Baanstatus vandaag

Baan Open
Qualifying
Drivingrange open*
Puttingreen open*
Chipping green open*
Trolley's 
Zomergreens
Wintergreens

Handicarts toegestaan

De baan is open. Veel plezier😃

 

*Reserveren verplicht

Search