Wil jij ook golfen?

Het jeugdprogramma wordt uitgevoerd door de jeugdcommissie. Je vindt ons eigenlijk iedere zondagochtend wel op de club bezig met de jeugd. Er is binnen het programma altijd ruimte voor nieuwe jeugdspelers. Kom gerust eens meedoen, het is echt heel leuk!

Voor de organisatie is het handig als we dit van te voren weten. Je kunt contact met ons opnemen via jeugd@dorpswaard.com

Programma 2022

Dag Datum Tijdstip Activiteit
 zondag  02-10-2022  9:30 uur  Baanles
 zondag  09-10-2022  9:30 uur  Jeugd-Clubkampioenschap
 zondag  16-10-2022  9:30 uur  Les
 zondag  23-10-2022  9:30 uur  Les
 zondag  30-10-2022  9:30 uur  Les
 zaterdag  05-11-2022  19:00 uur  Nachtwedstrijd (met familie)
 zondag  06-11-2022  9:30 uur  Geen activiteit
 zondag  13-11-2022  9:30 uur  Baanles
 zondag  20-11-2022  9:30 uur  Les
 zondag  27-11-2022  9:30 uur  Keuzewedstrijd
 zondag  04-12-2022  9:30 uur  Les
 zondag  11-12-2022  9:30 uur  Eindejaarswedstrijd (met familie)

Activiteiten soorten

Baanles
Tijdens de baanles word je de baan in gestuurd met een specifieke oprdracht (leerdoel) voor die ochtend. Het gaat hier niet altijd per se om de laagste score, maar concentreert zich op 1 of meerdere factoren van het golfspel. Deze opdracht wordt door de pro opgesteld en hij is dan ook in de baan om te helpen bij de opdracht. Je ontvangt op vrijdag of zaterdag voor deze activiteit je exacte starttijd in de mail.

Wedstrijd
Als er een wedstrijd in de planning staat kun je van alles verwachten, maar altijd in wedstrijd vorm. Dit kan individueel, maar zeker ook in teamvorm zijn. Je ontvangt op vrijdag of zaterdag voor deze activiteit je exacte starttijd in de mail.

Les
Tijdens de les wordt er in groepsverband getraind bij de golfpro en jeugdcoaches. We werken met 2 groepen, hoofdzakelijk ingedeeld naar handicap. Maar er wordt ook wel naar leeftijd gekeken. Fun is belangrijk, maar we willen stiekem toch ook allemaal wel beter leren golfen?

Tijden

Les
De les begint om 9:30. De les duurt anderhalf uur en we verzamelen voor aanvang op de driving range. Zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Baanles en wedstrijd
Start vanaf 9:30 uur (je ontvangt 1 à 2 dagen voor de activiteit een e-mail met met je exacte starttijd). Zorg dat je 10 minuten voor je starttijd aanwezig bent.

NGF competitie planning

Vanuit De Dorpswaard kunnen er meerdere jeugdteams ingeschreven worden.

NGF competitie planning 2022

Nog niet bekend!
ngf-logo.jpeg

Jan Rijk Jeugd tour planning

De indeling en planning wordt gecoördineerd door Klaas van der Leij.

Voor het programma zie: Jan Rijk Jeugd Tour Golf (janrijktour.nl)

jrt_logo1.jpg

Programma informatie

Het jeugdprogramma bestaat grofweg uit 5 verschillende activiteiten. Per activiteit kan de doelgroep nog wel eens wisselen. Hieronder proberen wij u uiteeen te zetten welke activiteit we als jeugdcommissie faciliteren.

Lesprogramma

Het lesprogramma wordt onder leiding van de golfschool uitgevoerd. De Golfpro is primair de uitvoerder van dit programma, waarbij hij ondersteunt wordt vanuit de jeugdcommissie. De communicatie omtrent eventuele uitval of bijzonderheden ten aanzien van het lesprogramma wordt door de jeugdcommissie gedaan. Afmeldingen voor lessen kun je doen bij de jeugdcommissie.

Baanactiviteiten

Op de dagen dat er geen les is, proberen we de baan op zondagochtend beschikbaar te krijgen voor de jeugd. We gaan dan dus de baan in. Met wisselende activiteiten proberen we de verschillende aspecten van het spelen in de baan te laten zien. Bij de jongste en/of minder ervaren spelers gaat er een jeugdcoach mee als begeleiding.

Familiegolf

De Dorpswaard is gecertificeerd door de NGF als commited to Jeugd. Aansluitend op deze certificering organiseert de jeugdcommissie een aantal wedstrijden die in het teken staan van familiegolf. Je (groot)ouders, ooms, tantes, neefjes en nichtjes zijn dan ook van harte welkom. We spelen over het algemeen dan een funwedstijd.
Één keer per jaar wordt er een voorronde gespeeld voor de landelijke NGF Familiegolf wedstrijd waarbij de winnaars afgevaardigd worden naar een landelijke finale.

NGF Competitie

Als jeugd worden vanuit De Dorpswaard kunnen er teams afgevaardigd naar de NGF golf competitie. De competitiespelers worden al vroeg in het jaar geselecteerd door de jeugdcommissie. De competitie periode legt een wissel op de bezetting van de jeugdcommissie en -coaches, hierdoor kan het soms voorkomen dat er op onze club minder of geen activiteiten zijn. We proberen dit tot een minimum te beperken natuurlijk.
Indien je in aanmerking komt voor het spelen in de competitie wordt je automatisch door de jeugdcommissie benaderd.

Jan Rijk jeugd tour

Als De Dorpswaard doen we mee aan de Jan Rijk jeugd tour. Een tour speciaal voor spelers tot 16 jaar met een handicap van 12 of hoger. De tour doet een aantal 9 holes banen aan in het midden van het land. Ook De Dorpswaard is 1 dag per jaar gastheer voor deze tour.
Indien je in aanmerking komt voor de Jan Rijk Jeugd tour ontvang je vanzelf aan het begin van het seizoen een mailtje met de planning voor deze tour en de vraag of je mee wilt spelen en wanneer je dan zou kunnen.

Ons adres

Piekenwaardweg 3
5331 PD Kerkdriel
Tel: 0418-634803

beoordeelknop

Baan open

Baan Open
Qualifying
Drivingrange open
Puttingreen open
Chipping green open
Trolley's 
Zomergreens

Wintergreens
Handicarts toegestaan

Vanaf 1 november wintertee's actief, baan alleen qualifying vanaf oranje tee's.

Graag plaggen terugleggen en pitchmarks herstellen. 

Alvast bedankt namens de greenkeepers!

Search